No items found.

Combi-wandeling

Sint-Carolus Borromeus

Ontdek samen met je gids deze barokke parel uit de 17e eeuw… Bezoek tevens de Mariakapel en ga achter de schermen de crypten en de Sacristie in. Via een - ooit - geheime doorgang daal je dan De Ruien in, om te genieten van het ondergrondse gangenstelsel waar de middeleeuwse gewelven stap voor stap hun geheimen onthullen.

Reserveer je tickets
No items found.

Speciaal voor scholen hebben we een boeiend lessenpakket samengesteld. De schoolbezoeken bestaan uit een exclusief uitgewerkt ondergronds bezoek aan de “Kapel” met een ervaren gids.
De leerlingen krijgen dankzij een informatieve tentoonstelling inzicht in de “onderbuik” van de stad. Geschiedenis & stadsontwikkeling, ecologie & economie, biologie, architectuur, verhalen en mythes... het komt allemaal aan bod!

Na bevestiging van het bezoek wordt een educatief pakket via mail doorgestuurd. Aan de hand van deze materialen kan een bezoek aan de Ruien opgenomen worden in het curriculum.

Prijs? 

€460 voor een groep van maximum 20 deelnemers, met begeleiding door een professionele gids.

Wil je deze wandeling voor een kleine groep of enkel voor jezelf reserveren, kies dan voor de individuele formule.

Aantal deelnemers?

Per tijdsslot zijn er maximaal 20 plaatsen.

Wanneer? 

Je kan een combibezoek met gids reserveren op dinsdag, woensdag en vrijdag om 14u00

Reserveren kan tot 21 dagen voor het bezoek.

* Geen bezoeken mogelijk tijdens kerkdiensten

Duur van het bezoek? 

+/- 120 minuten. Hou er wel rekening mee dat het omkleden na de wandeling wel een tiental minuutjes extra in beslag kan nemen.

Voor wie? 

Iedereen vanaf 10 jaar die een stevige en soms modderige wandeling aandurft.

Waar en hoe? 

Het combibezoek start aan de ingang van de Sint-Carolus Borromeuskerk, Hendrik Conscienceplein 11, 2000 Antwerpen, waar de gids jullie opwacht. Het eindigt aan het Stadsmagazijn, Keistraat 5, 2000 Antwerpen

Voor het afdalen naar de Ruien krijgen bezoekers een beschermpak, laarzen en een rugzakje om schoenen en andere persoonlijke spullen in op te bergen tijdens de wandeling. Er kunnen geen bezittingen ter plekke worden achtergelaten.

Taal? 

Het is mogelijk om een gids te voorzien voor uw groep die in het Nederlands, Engels, Duits of Frans gidst. Vermeld de gewenste taal wel duidelijk tijdens het reservatieproces.

Lees alvast onze algemene voorwaarden. Met meer vragen kan je terecht bij het Ruihuis.