No items found.

Combi wandeling

Sint-Paulus

Tijdens een fascinerende tijdreis leidt een gids je van op het binnenplein van de monumentale Sint-Pauluskerk naar de crypte en de archeologische site van deze gotische parel. Aansluitend daal je af in De Ruien voor een boeiende wandeling doorheen de rui die in vroegere tijden langsheen het klooster liep. Je wandelt ondergronds tot aan het einde van de Koolvliet waar je een kijkje kan nemen richting Burchtgracht, de oudste en meest authentieke rui van Antwerpen.

Reserveer je tickets
No items found.

Nieuwsflash title

nieuwsflash content

Speciaal voor scholen hebben we een boeiend lessenpakket samengesteld. De schoolbezoeken bestaan uit een exclusief uitgewerkt ondergronds bezoek aan de “Kapel” met een ervaren gids.
De leerlingen krijgen dankzij een informatieve tentoonstelling inzicht in de “onderbuik” van de stad. Geschiedenis & stadsontwikkeling, ecologie & economie, biologie, architectuur, verhalen en mythes... het komt allemaal aan bod!

Na bevestiging van het bezoek wordt een educatief pakket via mail doorgestuurd. Aan de hand van deze materialen kan een bezoek aan de Ruien opgenomen worden in het curriculum.

Prijs? 

€220 voor een groep van maximum 10 deelnemers, met begeleiding door een professionele gids.

Wil je deze wandeling voor een kleine groep of enkel voor jezelf reserveren, kies dan voor de individuele formule.

Aantal deelnemers?

Per tijdsslot zijn er maximaal 10 plaatsen.

Wanneer? 

Je kan een combibezoek met gids reserveren op dinsdag, woensdag en zaterdag om 14u15*

Reserveren kan tot 21 dagen voor het bezoek.

* Geen bezoeken mogelijk tijdens kerkdiensten

Duur van het bezoek? 

+/- 90 minuten. Hou er wel rekening mee dat het omkleden na de wandeling wel een tiental minuutjes extra in beslag kan nemen.

Voor wie? 

Iedereen vanaf 10 jaar die een stevige en soms modderige wandeling aandurft.

Waar en hoe? 

Het combibezoek start op het binnenplein van Sint-Paulus, Sint-Paulusstraat 20, 2000 Antwerpen, waar uw gids u opwacht. Ingang via de grote poort. Het eindigt aan het Stadsmagazijn, Keistraat 5, 2000 Antwerpen

Voor het afdalen naar de Ruien krijgen bezoekers een beschermpak, laarzen en een rugzakje om schoenen en andere persoonlijke spullen in op te bergen tijdens de wandeling. Er kunnen geen bezittingen ter plekke worden achtergelaten.

Taal? 

Het is mogelijk om een gids te voorzien voor uw groep die in het Nederlands, Engels, Duits of Frans gidst. Vermeld de gewenste taal wel duidelijk tijdens het reservatieproces.

Lees alvast onze algemene voorwaarden. Met meer vragen kan je terecht bij het Ruihuis.