No items found.

Gegidste wandeling

nocturne

Boek voor je groep een exclusief bezoek na de sluitingsuren, en dompel je gezelschap onder in de boeiende ondergrondse geschiedenis van Antwerpen.

Een ervaren gids leidt je groep tot in de verste hoeken van het ondergrondse grachtenstelsel. Terwijl je in het halfduister langs overdekte vlieten, vesten en sluizen wandelt, onthullen de middeleeuwse gewelven stap voor stap hun geheimen.

Reserveer je tickets
No items found.

Nieuwsflash titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla vulputate massa non metus tristique vehicula. Praesent tincidunt, arcu ut pretium pharetra, leo mi aliquam ante, id volutpat sem arcu ac nisl.

Speciaal voor scholen hebben we een boeiend lessenpakket samengesteld. De schoolbezoeken bestaan uit een exclusief uitgewerkt ondergronds bezoek aan de “Kapel” met een ervaren gids.
De leerlingen krijgen dankzij een informatieve tentoonstelling inzicht in de “onderbuik” van de stad. Geschiedenis & stadsontwikkeling, ecologie & economie, biologie, architectuur, verhalen en mythes... het komt allemaal aan bod!

Na bevestiging van het bezoek wordt een educatief pakket via mail doorgestuurd. Aan de hand van deze materialen kan een bezoek aan de Ruien opgenomen worden in het curriculum.

Prijs? 

€405 voor een groep van maximum 15 personen, met begeleiding door een professionele gids. Voor groepen van +15 deelnemers, kan je het Ruihuis contacteren voor een prijsofferte.

Aantal deelnemers?

Per gids kunnen er om veiligheidsredenen maximum 15 deelnemers mee. 

Per tijdslot kunnen we tot 45 deelnemers verdeeld over 3 gidsen laten starten. Elke groep vertrekt met een interval van een kwartier.

Wanneer? 

Je kan een avondbezoek met gids reserveren op donderdag, vrijdag of zaterdag, om 17u of 18u. Reserveren kan tot 21 dagen voor het bezoek.

Je kan deze wandeltocht ook overdag doen. Alle info over het dagbezoek vind je hier.

Duur van het bezoek? 

120 minuten.

Voor wie? 

Iedereen vanaf 10 jaar die een stevige en soms modderige wandeling van +/- 1,6 km aandurft.

Waar en hoe? 

Het bezoek start in het Ruihuis aan de Suikerrui 21, 2000 Antwerpen, en eindigt aan het Stadsmagazijn, Keistraat 5, 2000 Antwerpen

Voor het afdalen naar de Ruien krijgen bezoekers een beschermpak, laarzen en een rugzakje om schoenen en andere persoonlijke spullen in op te bergen tijdens de wandeling. Er kunnen geen bezittingen ter plekke worden achtergelaten.

Taal? 

Het is mogelijk om een gids te voorzien voor je groep die in het Nederlands, Engels, Duits of Frans gidst. Vermeld de gewenste taal wel duidelijk tijdens het reservatieproces.

Lees alvast onze algemene voorwaarden. Met meer vragen kan je terecht bij het Ruihuis.