No items found.

Jawel, ook jongeren kunnen veel opsteken van een bezoek aan de Antwerpse Ruien. Daarom bieden we hen de mogelijkheid om dit belangrijk stukje verborgen geschiedenis op een unieke manier zelf te ontdekken.

Reserveer je tickets
No items found.

Belangrijk bericht!

Goed nieuws! Onze schoolbezoeken waren geruime tijd niet mogelijk door werken op de locatie, maar vanaf 09 januari 2024 kunnen de schoolbezoeken opnieuw doorgaan! We verwelkomen jullie dan graag terug. Reserveren kan nu al via het aanvraagformulier.

Speciaal voor scholen hebben we een boeiend lessenpakket samengesteld. De schoolbezoeken bestaan uit een exclusief uitgewerkt ondergronds bezoek aan de “Kapel” met een ervaren gids.
De leerlingen krijgen dankzij een informatieve tentoonstelling inzicht in de “onderbuik” van de stad. Geschiedenis & stadsontwikkeling, ecologie & economie, biologie, architectuur, verhalen en mythes... het komt allemaal aan bod!

Na bevestiging van het bezoek wordt een educatief pakket via mail doorgestuurd. Aan de hand van deze materialen kan een bezoek aan de Ruien opgenomen worden in het curriculum.

Prijs? 

€5 per leerling. 

€50 per gids met maximaal 25 deelnemers (leerlingen + begeleiders).

Per groep van 25 deelnemers mag 1 begeleider gratis mee. Extra begeleiders betalen €5 

Aantal deelnemers?

Per tijdslot zijn er maximaal 50 plaatsen, verdeeld over twee gidsen.

Duur van het bezoek? 

60 minuten, waarvan ongeveer 40 minuten ondergronds.

Voor wie? 

Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar basisonderwijs en van de eerste en tweede graad secundair onderwijs onder begeleiding van minstens één leerkracht/begeleider

Taal? 

Deze bezoekformule bieden we enkel aan in het Nederlands.

Wanneer? 

Je kan een schoolbezoek met gids reserveren van dinsdag t.e.m. vrijdag met start om 10u, 11u, 13u of 14u.

Reserveren kan tot 21 dagen voor het bezoek. Geen bezoeken mogelijk tijdens de schoolvakanties.

Een schoolbezoek kan online aangevraagd worden via het aanvraagformulier

Je ontvangt een bevestiging van je aanvraag per mail. Deze wordt zo snel mogelijk verwerkt mits beschikbaarheid van plaatsen. 


Waar en hoe? 

De schoolbezoeken met gids starten aan het anker op de St. Paulusplaats, Antwerpen. De gids(en) wacht(en) de groep daar op en brengen hen naar de Ruieningang in het Stadsmagazijn, Keistraat 5, Antwerpen, waar het ondergrondse bezoek start. Het bezoek eindigt aan de Keistraat 5 – Antwerpen.

Via een veilige loopbrug kunnen de leerlingen dit deel van de Ruien droog en proper bezoeken. Best geen te grote rugzak meenemen, aangezien die te allen tijde meegedragen moet worden. 

Lees alvast onze algemene voorwaarden. Met meer vragen kan je terecht bij het Ruihuis.